Sennheiser HD 660S2 Arkası Açık Hi-Fi Kulaklık İncelemesi

Ağustos 03, 2023

Top Image Top Image

Sennheiser HD 600, uzun yıllara dayanan mirasa ve tarihe sahip özel bir kulaklık modelidir. Bu kulaklığın, piyasada 20 yılı aşkın bir süredir bulunmasına rağmen hala satın alınabilecek olması, HD 600'ün hala büyük bir saygınlığı ve kulaklık pazarının vazgeçilmez bir parçası olduğunu göstermektedir.

Yıllar boyunca, HD 650 ve HD 660 gibi çeşitli yeni sürümler piyasaya sürüldü. Bugün bu serinin en yeni modeli olan HD 660S2’yi inceliyor olacağız.

Sennheiser HD 660S2 Tasarım Özellikleri Nelerdir?

Odyofil kulaklık serisine aşina olanlar, buradaki formülün ne olduğunu hemen anlayacaklardır. Sennheiser HD 660S2 ultra hafif bir alüminyum ses bobini ile tamamlanan 38mm'lik, arkası açık, dinamik sürücülü bir tasarıma sahiptir. Öyle ki, kulaklıkların dış kısmını kaplayan delikli ızgaranın içine bakacak olursanız, sürücünün arkasındaki iç mekanizmanın bir kısmını görebilirsiniz.

HD 660S2, bozulmayı en aza indirmek adına havalandırmalı bir mıknatıs sistemi kullanıyor. Sennheiser, hava akışının sürücü etrafında nasıl optimize edileceği konusunda bu kulaklık özelinde özellikle geliştirmeler yapmıştır. 

HD 660S2'yi kulağınıza taktığınız an, lüksü ve rahatlığı hissediyorsunuz. Özel olarak tasarlanmış kadife kulak yastıkları size eşsiz bir rahatlık sunuyor. Yumuşak ve esnek kafa bandı, kafa üzerindeki baskıyı en aza indiriyor ve kullanıcının uzun süreli dinleme keyfini arttırıyor. Müziğin keyfini çıkarırken aynı zamanda konforlu bir deneyim yaşamak isteyenler için ideal bir seçenek sunuyor.

HD 660S2 sadece 260 gram ağırlığındadır ve kafa üzerinde eşit dağılan ve kafa üzerinde ağırlığı eşit dağıtan yapısı ile kullanırken kafanızın herhangi bir bölgesinde bir baskı hissetmezsiniz.

HD 660S2'nin arkası açık tasarımından tahmin ettiğiniz gibi, bu kulaklıklar dışarıda dinlemek için pek uygun değildir, daha çok evde dinlemeye yönelik bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Kulaklıkların tasarımı, iç mekanlarda müziğin keyfini çıkarırken rahatlık ve kalite sağlamak üzere optimize edilmiştir. Evdeki dinleme odanızda veya kişisel ses sistemlerinizde bu kulaklıklarla müziğin tadını çıkarmak, onların en iyi performansını elde etmenize yardımcı olacaktır.

300 ohm empedansa sahip olan HD 660S2, tipik bir akıllı telefon veya dizüstü bilgisayardan biraz daha fazla güce sahip bir şeye bağlandığında en iyi performans gösterecektir. Testlerimizin çoğunu bir Chord Mojo 2 DAC kullanarak gerçekleştiriyoruz. Bu seviyede bir amplifikasyonla başlamak, HD 660S2'nin en iyi ses performansını ortaya çıkaracaktır.

    Bottom Image Bottom Image

    Sennheiser HD 660S2 Ses Performansı

    HD 660S2'nin orta frekansları gerçekten muazzam. 660S2 arkası açık hifi kulaklık gerçekten de vokal ve gerçek enstrüman bölgesindeki gerçekçi detayları ile öne çıkan bir kulaküstü kulaklık. Vokaller mükemmel bir pürüzsüzlükte geliyor. Bruce Springsteen'in Dancing In The Dark şarkısını dinlerken tempoyu artırıyoruz ve Sennheiser HD 660S2 kulak üstü high-end kulaklık, pürüzsüz ve rafine müzik üretimine devam ediyor. HD 660S2 arkası açık kulaklık, müziği açık, rahat ve doğal bir şekilde sunuyor. İyi dengelemiş ve zarif bir ses profili ile müziğin tüm nüanslarını işitmenizi sağlıyor. Tekrarlıyoruz, özellikle mid-range ve vokallerdeki performansı takdire şayan.

    Akustik veya vokal ağırlıklı parçaların hayranıysanız, bu kulak üstü kulaklıkları çok seveceğinizi söyleyebiliriz.

    Sennheiser HD 660S2’nin Teknik Özellikleri

    • Doğal, sıcak ses ve ekstra alt baslar
    • Olağanüstü konfor ve kalite: Kulağı rahatsız etmeyecek tonlar üreten HD 660S2, arkası açık akustik tasarımı ile kulağa hava giriş-çıkışı sağlayarak sonsuz bir konfor döngüsü yaratır.
    • İrlanda'da üretilen 38mm yüksek performanslı transdüserler: Yeni 300 Ohm empedansa sahip özel sürücü daha yüksek manyetik kuvvet ve daha iyi elektriksel sönümleme yeteneği ile artık kristal netliğinde ses üretecek bir yapıya sahiptir.
    • Frekans tepkisi: 8 Hz - 41,500 Hz