Sennheiser İşitme Testi Nasıl Yapılır?

Temmuz 20, 2023

Top Image Top Image

Sennheiser İşitme Testi Nedir?

Sennheiser, Almanya merkezli önde gelen bir ses ekipmanları üreticisidir. Şirket, ilk olarak 1945 yılında Fritz Sennheiser ve bir grup mühendis tarafından Wennebostel, Almanya'da kurulmuştur. Sennheiser, son kullanıcılar için ürettiği Hi-Fi kulaklıklar, bluetooth kulak üstü kulaklıklar, bluetooth kulak içi kulaklıklar ve soundbarlar ile sektörde öncü konumdadır.

Sennheiser'in işitme konusundaki katkıları sadece tüketici elektroniği ile sınırlı kalmamıştır. Şirket, işitme engelliler için yardımcı teknolojiler üretmek konusunda da önemli çalışmalar yapmıştır. Sennheiser, hem evde hem de profesyonel ortamlarda kullanılmak üzere tasarlanmış bir dizi işitme cihazı üretmiştir.

Sennheiser'in 75 yılı aşkın süredir süregelen tarihine bakıldığında, şirketin sadece müzik ve ses teknolojilerine değil, aynı zamanda işitme konusunda topluma yaptığı geniş kapsamlı katkılara da tanıklık ederiz.

Sennheiser’ın işitmeye verdiği değer ve önemden dolayı Sennheiser İşitme Testini hayata geçirmiştir. IF Design Award tarafından ödüllendirilen bu aplikasyon ile mobil cihazınız üzerinden işitme testinizi nasıl kolayca yapacağınızı size adım adım aktarıyor olacağız.

Kendi Telefonunuzla İşitme Testi Yapın: Sennheiser İşitme Testi Rehberi

  1. Adım: Sennheiser İşitmeTesti uygulamasını açtığınızda, ilk olarak karşınıza şartlar ve koşullar çıkacaktır. Bu şartları kabul etmek için "I agree to terms and conditions" seçeneğini seçebilirsiniz.
  2. Adım: Karşınıza çıkan ekranda, uygulama sizden Sennheiser hesabınız olup olmadığını soracaktır. Eğer daha önce bir Sennheiser hesabı oluşturduysanız, "yes" seçeneğini seçerek giriş yapabilirsiniz. Hesabınız yok ise "No" seçeneğine tıklayarak devam edebilirsiniz.
  3. Adım: Hearing testini yapabilmeniz için sessiz bir ortama geçmeniz gerektiğinden bahseden ekran karşımıza çıkar. Sonrasında, "Let's start" butonuna basarak bir sonraki ekrana geçebilirsiniz.
  1. Adım: Gelen ekran, kişisel verilerinizin kaydedilmeyeceği belirtir. "Continue" butonuna tıklayarak devam edebilirsiniz.
  2. Adım: Testi acele etmeden yapmamız gerektiğinden bahseden ekrandan sonra teste başlamak için OK, let's begin diyerek devam edebiliriz.
  3. Adım:İşitmenizin nasıl olduğunu soran ekran geldikten sonra, zayıf olduğunu düşünüyorsanız poor, iyi olduğunu düşünüyorsanız good, herhangi bir fikriniz yok ise not sure seçeneğini işaretleyebilirsiniz.
  1. Adım: Ekrana yansıyan diğer soru ise telefonda görüşme yaparken herhangi bir zorluk yaşayıp yaşamadığınızdır. Her zaman sorun yaşıyorsanız always, sık sık sorun yaşıyorsanız often, bazen sorun yaşıyorsanız sometimes, nadiren sorun yaşıyorsanız rarely ve hiç sorun yaşamıyorsanız never seçeneğini seçerek devam edebilirsiniz.
  2. Adım: Son soruda, tiz sesleri duymakta zorluk yaşayıp yaşamadığımız sorulmaktadır. Her zaman sorun yaşıyorsanız always, sık sık sorun yaşıyorsanız often, bazen sorun yaşıyorsanız sometimes, nadiren sorun yaşıyorsanız rarely ve hiç sorun yaşamıyorsanız never seçeneğini seçerek cevabınızı verin.
Bottom Image Bottom Image
  1. Adım:Karşımıza çıkan gösterge, ortamın gürültü seviyesini ölçmektedir. İbrenin altında "fine" yazdığı sürece, bulunduğunuz ortamın test yapmaya uygun olduğunu gösterir. Bu aşamada devam etmek için "continue" butonuna tıklayın.
  2. Adım:Kulaklığınızı uygulamaya bağlandıktan sonra "headphones connected" yazısını göreceksiniz. "Continue" diyerek devam edebilirsiniz.
  3. Adım:Kullandığınız kulaklığınızın modeli tarandıktan sonra "continue" diyerek devam edelim.
  1. Adım:Sessiz bir ortamdaysanız ve teste başlamaya hazırsanız, "I'm ready" butonuna basarak teste başlayabilirsiniz.
  2. Adım:Uygulama bize dört kez ses tonu dinletecektir. Sennheiser Kulak Testi uygulaması sol kulağı test etmeye başlar, ardından sağ kulağı test eder, daha sonra tekrar sağ kulağı test eder ve son olarak sol kulağımızı test ederek işitme sağlığımızı ölçer.
  3. Adım:Testi tamamladıktan sonra sonuç ekranına gitmek için "calculate results" butonuna tıklayabilirsiniz.

İşitme Testi Sonucu:Uygulama test sonucuna görekişisel odyogramınızı çıkarır. Kişisel odyogramınız "Your results" bölümünde bulunmaktadır. Bu bölümde uygulama, işitme derecenizi normal, çok hafif işitme kaybı, hafif derecede işitme kaybı, orta derecede işitme kaybı, ağır işitme kaybı ve derin işitme kaybı olarak sıralamaktadır.

Aşağı doğru kaydırdığınız ekranda sağ ve sol kulağınızın duyma kaybı grafiğini görebilirsiniz ve kulaklarınız arasındaki işitme oranını karşılaştırabilirsiniz.

"Learn more" butonuna tıkladığınızda, işitme kaybı seviyeniz hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca, size özel önerilen Sennheiser'ın işitme destekli kulaklıklarını ve TV kulaklıklarını inceleyebilirsiniz.

Sennheiser en iyi sonuçlar Sennheiser marka kulaklıklar ile testin yapılmasını tavsiye etmektedir. Sennheiser Momentum True Wireless 3 kablosuz kulak içi kulaklıkve Sennheiser Momentum 4 Wireless Kulak Üstü Kulaklık ile bu testi en doğru şekilde tamamlayabilirsiniz.